//Simple is better

Bonjour!
Hey ! Welcome To My Paradise!


orang sedang golek2 dekat sni



Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here

Status : Dia , Dia dan Dia


Tagboard
Footprints here!


Love Them



Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Fatin

Robohnya generasi Y pada zaman inernet
ASSALAMUALAIKUM :)
nampak tak tajuk 2..nampak kan2..saja la fain na kongsi ngan korang..Ahad kelmarin peljar tingkatan 6 dapt pergi RTM Kedah..ta jauh pon dengan skola fatin..jabatan penerangan negeri kedah ada buat forum seperti tajuk entry 2,,
fatin na cerita ta berapa na tahu sangat..dengar n ada la buat nota sikitkan...first tyme ta ngantok..sejuk duduk dalam 2...qasa cm tnggu hari na beku ja :p
oke maksud Generasi Y adalah=Generasi yg lahir pada 1982 hinggan tahun 2000
semua generasi tersebut dikelilingi oleh teknologi .
Jati Diri pulak adalah perangai kita,apa pandangan org terhadap kita yg mereka blh nampak..
paham dak?kalo tak faham buat2 faham dahla yea :p

hampa semua ni mesti ada Facebook kan..tipu la kata xdak...adik2 tadika pon ada..
Malaysia mempunyai 17JUTA pengguna facebock dan duduk ditangga yg ke 17
owesome kan??haha

so..kita ni mestilah pandai kawan penggunaan..ta salah..cuma kita perlu kawal..ni peringatan untuk fatin sama :D
lagi satu..data2 peribadi hampa kat fb 2..jaga2 sama..jangan na dedah sebarangan..pastikan ada had2 untuk orang..
sebenarnya internet ni ada 2 tujuan
-SOSIAL
-EKONOMI

-SOSIAL
  • berkawan
  • mencari pasangan
  • hiburan

-EKONOMI
  • belajar berniaga
  • cari pendapatan
cara nak bina Jati Diri yg kukuh
  • cari ilmu
  • bina akhlak yg baik
  • istiqamah
  • jaga makan dan minum
  • ingat Allah
  • sentiasa ingat asal usul kita
  • kuat pegangan agama
  • buka laluan untuk org lain membimbing kita(ibu bapa)
KESIMPULANNYA..SEBAGAI GENERASI "Y" KITA SEHARUSNYA PANDAI MENGGUNAKAN INTERNET SEBAB KITA NI LAH BAKAL2 PEMIMPIN NEGARA..

*ha terlupa lak..lgi 1 na pesan..bg sesapa yg pernah letakkan gmbr yg bukan2 lm fb ni.even korang da delete tp sebenarnya benda 2 tak dibuang pon.gambar 2 sebenarnya ada lagi..so berhati-hatilah dalam "menguploadkan" gambar korang too